News


"𝗕𝗔𝗡𝗞² 𝗠𝗘𝗟𝗔𝗞𝗨𝗞𝗔𝗡 𝗞𝗘𝗞𝗘𝗝𝗔𝗠𝗔𝗡 𝗬𝗔𝗡𝗚 𝗧𝗘𝗥𝗕𝗨𝗞𝗧𝗜 𝗕𝗔𝗡𝗬𝗔𝗞 𝗗𝗜𝗔𝗗𝗨𝗞𝗔𝗡 𝗢𝗟𝗘𝗛 𝗣𝗘𝗠𝗜𝗡𝗝𝗔𝗠 𝗞𝗘𝗣𝗔𝗗𝗔 𝟰𝗣𝗠 𝗗𝗔𝗡 𝟰𝗣𝗠 𝗝𝗨𝗚𝗔 𝗦𝗨𝗗𝗔𝗛 𝗕𝗔𝗡𝗬𝗔𝗞 𝗠𝗘𝗡𝗬𝗘𝗟𝗘𝗦𝗔𝗜𝗞𝗔𝗡 𝗜𝗦𝗨 𝗕𝗘𝗥𝗞𝗔𝗜𝗧𝗔𝗡"

"𝗕𝗔𝗡𝗞² 𝗠𝗘𝗟𝗔𝗞𝗨𝗞𝗔𝗡 𝗞𝗘𝗞𝗘𝗝𝗔𝗠𝗔𝗡 𝗬𝗔𝗡𝗚

"𝗕𝗔𝗡𝗞² 𝗠𝗘𝗟𝗔𝗞𝗨𝗞𝗔𝗡 𝗞𝗘𝗞𝗘𝗝𝗔𝗠𝗔𝗡 𝗬𝗔𝗡𝗚 𝗧𝗘𝗥𝗕𝗨𝗞𝗧𝗜 𝗕𝗔𝗡𝗬𝗔𝗞 𝗗𝗜𝗔𝗗𝗨𝗞𝗔𝗡 𝗢𝗟𝗘𝗛 𝗣𝗘𝗠𝗜𝗡𝗝𝗔𝗠 𝗞𝗘𝗣𝗔𝗗𝗔 𝟰𝗣𝗠 𝗗𝗔𝗡 𝟰𝗣𝗠 𝗝𝗨𝗚𝗔 𝗦𝗨𝗗𝗔𝗛 𝗕𝗔𝗡𝗬𝗔𝗞 𝗠𝗘𝗡𝗬𝗘𝗟𝗘𝗦𝗔𝗜𝗞𝗔𝗡 𝗜𝗦𝗨 𝗕𝗘𝗥𝗞𝗔𝗜𝗧𝗔𝗡"

Kelemahan cara berfikir pegawai² Bank bila melelong harta² kediaman milik peminjam², mereka melelong dari 50% sehingga 60% di bawah harga pasaran supaya mudah dijual, tanpa memikirkan risiko kepada bank dan juga peminjam².

Amalan buruk ini telah diamalkan oleh pegawai² bank sudah terlalu lama sehingga ramai peminjam² yg telah kehilangan tempat tinggal dan kebanyakan peminjam² telah pun di BANKRAP kan gara²sikap RAKUS pengurusan Bank² yang ada di negara kita .

Kekejaman yang dilakukan oleh pengurusan bank dan pegawai² bank yang tidak berfikiran secara rasional hingga memudaratkan BANK itu sendiri dan memusnahkan kehidupan peminjam² apabila harta mereka di LELONG oleh BANK dengan RAKUS dalam nilaian yang sangat rendah dan selepas itu mereka (pegawai² bank) akan menuntut baki hutang dari peminjam² untuk menutup baki hutang akaun tersebut.

Bank yang melelong dengan harga rendah, dan dengan mudah juga bank menuntut baki pinjaman dari peminjam yang dianiaya!

😅
Akal lemah, pengurusan Bank juga tersangatlah lemah. Pegawai² bank layak dituduh sebagai penjenayah komersial kerana:

1. Menjual harta mengikut harga paksaan yang diperoleh dari penilai harta yang berkerjasama dan bersepakat melakukan kekejaman kepada semua peminjam².

2. Persoalannya di sini, mengapa bank melelong aset tidak mengikut baki hutang yang sedia ada agar bank tidak rugi dan tidak ada baki hutang yang perlu di tuntut dari peminjam dan sekaligus tidak berlaku penganiayaan dikalangan peminjam,Lebeh teruk NOTIS lelong pun tidak di lakukan..

3. Sampai bila bank ingin meneruskan amalan BURUK ini berterusan dilakukan dengan melelong dan akhirnya MERUGIKAN BANK DAN PEMINJAM MEREKA❓

4. Sampai bila rakyat yang meminjam ini berada di dalam ketakutan?Apabila sistem pengurusan di bank tidak ada ketelusan melaksanakan pengurusan LELONG❓

5.Bila di tanya kenapa Bank melelong harta dgn harga terlalu RENDAH❓
Pegawai² Bank akan memberitahu penilai harta yg letak harga ini,seolah² Bank tiada pendirian sendiri,tidak bijak dlm tindakan penjualan,sengaja beri alasan tidak masuk akal,Nak jaga kedudukan sendiri hingga salahkan penilai harta...

Perlu diingatkan kepada semua bank² yang ada bahawa tanpa peminjam², BANK² tidak akan menjadi kaya raya seperti yang kita semua tahu.

BANK² ini juga sepatutnya memberi kesempatan kepada semua peminjam yang menghadapi masalah LELONGAN ini di
panggil berunding agar TIADA TINDAKAN MELELONG KEDIAMAN PEMINJAM² DI MASA AKAN DATANG!

Anda semua blh melaporkan kpd kami segala masalah yg sedang belaku atau telah terjadi dimasa lalu kpd kami..
Hp 01127271000
Hp 01139391000
Hp 0192531000
Hp 0193971000

www.wasap.my/60192531000/SalahLakuPegawaiBank

www.wasap.my/60193971000/JgnBiarPegawaiBankBertindakRakus

www.wasap.my/601127271000/PegawaiBankLelongTanpaNotis

www.wasap.my/601139391000/BankrapTampaNotis

www.wasap.my/601170007778/TindakanLelongBatal

www.wasap.my/601170007779/BankrapBatal

View On Facebook
ADUAN SEGERA
 
Turn your Facebook Page into a website, instantly.

Try now for 14 days FREE

No credit card required, unsubscribe at any time. pagevamp.com